Skoči na glavno vsebino

V soboto, 20. 4. 2024, je na OŠ Mirna potekalo državno tekmovanje iz matematike. Od šestih učencev, ki so se uvrstili na tekmovanje, so kar štirje prejeli srebrno Vegovo priznanje (Analina Pušnik, 6. c, Tilen Robek, 6. č, Maša Rostohar, 8. b, in Vita Omerzu, 9. a). Pot do takega uspeha nikakor ni bila lahka. Začelo se je 21. 3. 2024, ko so se učenci od 1. do 9. razreda preizkusili z nalogami na šolskem tekmovanju. Udeležba je bila spet visoka (275 tekmovalcev). Na šoli smo zelo ponosni, da nam uspeva vsako leto vzpodbuditi toliko učencev za matematično tekmovanje. Najuspešnejših 24 učencev od 6. do 9. razreda se je v četrtek, 4. 4. 2024, udeležilo regijskega tekmovanja v znanju matematike. Kar 21 učencev je prejelo bronasto Vegovo priznanje:

  1. razred: Analina Pušnik, Sara Šegula, Tilen Robek, Jan Kozole, Tine Jankovič, Vili Bedrač, Ariella Ajster in Lovro Jankovič Švajger (mentorica: Nataša Škrabar);
  1. razred: Nikola Čurčić, Mai Kermc, Simon Mavsar, Aljaž Tomažin in Bor Klenovšek (mentorica: Andreja Budna);
  1. razred: Maša Rostohar, Miha Kozole, Nataniel Pušnik in Alex Rožman (mentorica: Stojanka Grilc);
  1. razred: Vita Omerzu, Samo Šegula, Bruno Glas in Luka Oljača (mentorica: Andreja Budna).

Na šoli smo bili še posebej ponosni na izvrsten uspeh treh učencev (Analina Pušnik iz 6. c, Nikola Čurčić iz 7. c, Maša Rostohar iz 8. b), ki so v svoji kategoriji zasedli prvo mesto v Posavski regiji. Za dosežene rezultate vsem učencem iskreno čestitamo in jim želimo obilo uspehov tudi v naslednjih letih.

Odzivi tekmovalcev:

V četrtek, 4. 4. 2024, se nas je devet šestošolcev odpravilo na regijsko tekmovanje. Zbrali smo se in počasi odšli v učilnice. Bila sem zelo živčna, a ko sem končala, mi je učiteljica povedala rešitve, ki so bile podobne kot moje, in sem se lahko oddahnila. Danes sem izvedela, da sem imela vse točke in v soboto se bodo z naše šole državnega tekmovanja udeležili trije šestošolci.

Analina Pušnik, 6. c

V četrtek, 4. 4. 2024, smo se z avtobusom odpravili na regijsko tekmovanje iz znanja matematike. Potekalo je na osnovni šoli v Boštanju. Pred začetkom reševanja so nas na šoli pričakali s krajšim kulturnim programom. Za tem smo se razvrstili v učilnice in pričeli z reševanjem. Menim, da nas je šola lepo sprejela, ob koncu tekmovanja pa nam je pripravila malico. Vesela sem, da sem se udeležila tovrstnega dogodka, s katerim sem pridobila novo izkušnjo.

Mija Krulc, 9. č

V četrtek, 20. 4., smo se učenci in mentorice odpravili na državno tekmovanje iz matematike. Tekmovanje je potekalo na OŠ Mirna. Pripravili so nam zanimiv kulturni program, nato pa nam podali navodila za potek tekmovanja. Celotna izkušnja mi je bila všeč in ostala mi bo v lepem spominu. Na koncu sem osvojila srebrno priznanje. To mi ne bi uspelo brez podpore in priprav mentorice Andreje Budna.

Vita Omerzu, 9. a

Dostopnost